tirsdag, oktober 31, 2006

Jobbintervju

Sist fredag var jeg på jobbintervju. JOBBINTERVJU!!! Smak litt på det ordet.

Jeg kjenner sommerfugler i magen, en knusktørr munn og hender som både er klamme og som sjelver (og så skal du hilse på en haug med folk med de hendene...). Du skal selge deg selv!

Jeg har til tider selvtillit på størrelse med en ert, og syns det er fryktelig vanskelig å skryte av meg selv. Den følelsen kjenner sikkert mange seg igjen i. Aksel Sandemoses jantelov ligger godt plantet hos de fleste av oss... Men jeg visste jo at oppgaven måtte komme:

"Fortell om dine positive sider!"

Jeg lirte av meg en remse jeg har pugget med klisjeer som positiv, arbeidsvillig, omgjengelig, lett å samarbeide med og så videre...

Men så kom spørsmålet jeg ikke har fått før, og som overrumplet meg fullstendig:

"Har du noen negative sider?"

Tenk, jeg kunne ikke komme på noe å si som ikke ville drite meg fullstendig ut, og jeg ble stum som en østers. Hva måtte de ikke tro, de tre andre som satt der med blokk og blyant og noterte alt de så og hørte... Her sitter et menneske som syns hun selv er helt perfekt! Hjelp!!! Er ikke det et toskete inntrykk å gi? Jeg fikk stammet fram noe til slutt, men likte ikke situasjonen i det hele tatt. Så nå får tiden vise hva slags jord det falt i...

Ellers følte jeg at intervjuet gikk bra, og syns nok at jeg fortjener den jobben (he he)!

Hva var det nå jeg sa om selvtilliten, igjen?

Ellers er det jo Halloween i dag, og vi har hatt fest i nabolaget! Monica og jeg har holdt på i hele dag. Men ingen "halloweenbukker", eller hva det nå heter, kom før ETTER at festen var slutt... Men de som da endelig kom, ble hjertelig godt mottatt og fikk til og med pølse og brus!

4 Comments:

Blogger Cecilie said...

Hvorfor svarte du ikke bare nei? Det er alltid best å være ærlig vet du;)

Jeg synes også du fortjener jobben!

Klem Cecilie

2:12 p.m.  
Blogger Vestlandslefsa said...

jeg håper inderlig at det er noen som tar til vett og ansetter deg.... Det er synd at så gode ressurser ikke blir brukt..

7:07 p.m.  
Blogger Elisabeth :-) said...

Dere søte mennesker! Jeg er så glad for å kjenne dere! Håper også at noen tar til vetet snart... Jeg er jo tross alt øverst på Fredriks liste over kuule lærere...

Men det ordner seg alltid for snille piker, har jeg hørt, så nå er jeg så snill som jeg bare kan!

9:26 p.m.  
Anonymous Anonym said...

Hihi, spørsmålet du fikk er et standardspm som blir stilt på alle jobbintervju:-)


Poenget er å "sjekke" om du er bevisst på dine positive og negative sider. Selv synes jeg det er lettere å ramse opp alle mine positive sider.


Håper du får jobben da!:-)

PS: et lite tips til deg er å be om søkerliste i etterkant. Da får du vite hvor mange som har søkt på jobben, hvem de er og hvilke kvalifikasjoner de har:-)

10:08 p.m.  

Legg inn en kommentar

<< Home