torsdag, juli 12, 2007

Dronningen og jeg...
Dette er ikke begynnelsen på en uttalelse fra HM Kongen, men et forsøk på en litt uhøytidelig sammenlikning mellom HM Dronningen og meg selv. I dette forholdet er det åpenbart flere forskjeller enn likheter, men likhetene fins!
Den mest iøyenfallende forskjellen her er at den ene er uskarp mens den andre er skarp... Det er slettes ikke min mening å trekke dronningens intelligens i tvil, tvertimot er jeg overbevist om at hun er et meget skarpt individ. Problemet er heller at jeg ikke er skarp nok til å finne ut av hvordan jeg skal få disse internettbildene ordentlig inn her på siden. Så, dronning Sonja, jeg bøyer meg i støvet og innrømmer uten blygsel at bildekvaliteten nok skulle vært omvendt!
To litt artige likheter er at vi begge har bursdag i juli, og begge reiste i år til Stavanger for å feire! Hvis noen skulle komme i skade for å tro at jeg hermer etter dronningen, vil jeg bare informere om at jeg gjorde det samme i fjor! Kanskje hun hørte rykter om det og fant ut at hun ville herme etter meg? Hvem vet.
Oppmøtet rundt min feiring var ikke helt i skala med dronningens. Det var bare Birger og meg. Men det beste er vel godt nok? Jeg hadde da virkelig feiring tre dager til ende. Og det beste er at på grunn av uventede omstendigheter, blir det en ørliten feiring lørdag. I tillegg kommer jo selveste bursdagsfesten med ungene, mamma og pappa søndag. Fint skal det være! (Lurer på hvordan det skal bli når jeg feirer neste runde tall?)
Vi startet mandag med ellevill shopping av sommerklær. Jeg fikk alt jeg pekte på og litt til. Så nå venter jeg bare på sola og varmen... Tirsdag morgen (selveste dagen) ble jeg møtt med diamantøredobber og røde roser! Og om kvelden var det middag på en bedre restaurant i Vågen. Om ikke det var romantisk? I tillegg fikk jeg et løfte om tur til Sandnes Garn dagen etter, der jeg skulle handle til jeg skjemtes. Som tidligere nevnt har Birger varebil, så jeg gledet meg enormt! Det eneste aberet var at vi hadde tatt feil av åpningstidene på fabrikkutsalget og kom fem minutter etter at det egentlig var stengt. Jeg tror nok damen leste fortvilelsen min, for vi ble bevilget fem minutter allikevel. Først ble jeg bare stresset av tidspresset, men så kom jeg meg. Endte opp med tre kilo garn på tre minutter (det er 60 nøster). Var ganske fornøyd med det! Men nå er jeg altså lovt ny tur på lørdag. Hvis jeg holder samme tempo, kan det jo bli en innholdsrik time...
Hvis noen har lest mitt tidligere innlegg om våre "familieregler", vet de at vi sammenlikner været på bursdagen med hvor snill du har vært foregående år. Som eneste familiemedlem med bursdag midt på sommeren, pleier jeg å falle heldig ut. Men 14 grader og overskyet er vel ikke noe drømmevær midt i fellesferien... For å bedre min situasjon, innførte jeg i år en tilleggsregel. Værmeldingen sa nemlig 13 grader og regn, så da hadde jeg vel vært ganske snill, tross alt? Det var nok litt søkt. Og når sant skal sies så hadde jeg vel egentlig fortjent en aldi så liten tordenstorm en eller annen gang i løpet av dagen...

2 Comments:

Blogger Cecilie said...

Du har jo dronning-navn, dronning Elisabeth - så en sammenligning med dronning Sonja er helt på sin plass.

Og når det kommer til det med været - nå kan du tenke deg åssen det er å ha bursdag i april, når været er på sitt aller mest ustabile (så er vel kanskje jeg litt ustabil?)

Godt å høre at du fikk en god bursdag til tross for manglende sommervær:) Gleder meg til vi ses på lørdag!

Forsinket bursdagsklem fra Cecilie

9:52 p.m.  
Anonymous Anonym said...

Om morgenen på dagen din fikk jeg opp flagget på hytta, og om kvelden fikk jeg det jamen ned igjen også. Men da jeg skulle heise vimpelen, stoppet den boms da den var halvveis oppe. Flagglina hadde kilt seg fast i trinsa på toppen av stanga. I dag var det en nabo som spurte meg hva det betyr når vimpelen henger på halv stang . . . ?

2:51 p.m.  

Legg inn en kommentar

<< Home